Ali Haydar Usta

28 Aralık 2017
360
Views

İstanbul’da restoran ve kebapçılar yöresel yemeklerde, kebaplarda “Taş yerinde ağırdır.” deyimini artık bizlere kullandırmıyorlar. Öğlesine lezzetler önümüze sunuluyor ki kendimizi Şanlıurfa’da Gaziantep’te, Hatay’da hissedebiliyoruz.

Bu başarılı mutfak ve ocaklardan biri “Gaziantepli Ali Haydar Usta” Bahçelievler şubesidir. Burada sunulan lezzet ve kaliteli hizmet değişmesin diye satın almalar özenle titizlikle yapılır. Sebzeleri, halden sabah erken saatte kendi ekibi seçerek alır. Tereyağı, yoğurt, un, baharatlar her şey büyük bir dikkatle alınır ve etler de yıllardır tek bir elden tedarik edilir. Taş fırınından mangalına, mutfağı en lezzetli tatları müşterilerine sunmak için en kaliteli ve doğal malzeme ile donatılmış bir restoran olan Ali Haydar Usta salonu ile de sürekli kaliteye talip olduğunu müşterilerine hissettiriyor. Firma sahibi ve işletmecisi Abdullah Karacan da tüm bu organizeyi işin başında durarak dikkatle takip ediyor.

Ali Haydar Usta, Gaziantep mutfağının onlarca çeşit kebabını ve yöresel lezzetlerini bizlere sundu. Sunumundaki başarı gözümüze çarpan ilk detay oldu. Başlangıç olarak ortaya kendilerine has tulum peyniri, tereyağı, ezme ve çiğ köfte koydular. Bu klasik lezzetleri tadarken özel çorbalarını da ikram ettiler ki bu mercimek çorbasının farkı et ve ilik suyu ile terbiye edilmesiydi. Ardından tüm lezzetlerini tatmak istediğimizi dile getirince bize kendi adlarını verdikleri Ali Haydar Kebabını önerdiler. Bu kebap altı mevsiminde hazırlanmış patlıcan ezmesi, üstünde ise zırh kıymasından kebap, et şiş, tavuk şiş, kaşar mevcut yanındaysa yoğurt, biber ile gelmekte. Sunulan özel bakır tabağa da değinmeden geçemeyeceğim altındaki kömür ile devamlı sıcak kalan bu bakır tabak yemeğin başındaki ve sonundaki lezzetini bizler için sabitlemiş oluyor.

Adana, Urfa gibi kıyma kebaplarında benim için önemli olan, et-yağ oranı ve kebabın piştikten sonra makul seviyede kabarmasıdır. Bu şekilde olduğunda kebabın hem görsel hem de lezzeti daha iyi oluyor. Ön önemlisi ise etin zırh ile kıyılmasıdır. Gördüğüm kadarıyla Ali Haydar Usta’da kebaplar bahsettiğimizindin daha fazla özen gösterilerek yapılmakta.

Bu restoran da her şey kendi bünyelerinde yapılmakta, lezzetlerini daimi kılmak için titizlikle bu düstura dikkat edilmekte. Teşekkür ederiz, Ali Haydar Usta ve kıymetli Abdullah Karacan.

Şirinevler-Bahçelievler Şubesi

Telefon:          +90 212 441 21 00

GSM:  +90 539 322 32 49

Faks:   +90 212 442 18 60

Email:  siparis@alihaydarusta.com

Adres: Karaoğlanoğlu cd. No: 41 (Bahçelievler Daimi Halk Pazarı Karşısı)

Şirinevler – Bahçelievler / İstanbul

Makale Kategorileri:
Foto Galeri · Gezilerimiz

"Ya yemek yiyorumdur, ya da ne yiyeceğimi düşünüyorum"

Bir yanıt yazın